Per headBloggen skrivs av mig, Per Lindkvist, skivintresserad fyrtioåring som vill dela med mig av mina upplevelser kring skivor. Jag pratar framförallt då om vinylskivor. Jag kommer främst att skriva om musiken förstås, men även om fenomenet med vinylskiva, konvolut, olika genres, artister, radioinspelningar på kassettband, nostalgiska företeelser, mm.

Musiken som ligger mig varmast om hjärtat är 80- och 90-talsmusik, med tyngdpunkten på 80-tal. Musikstilar som jag diggar mest är synth, hip hop, house, techno, disco, soul och funk, och alla subgrupper såsom new beat, hi-nrg, italo disco och ravemusik, mm.

Varför behövs det ytterligare en blogg?

Bra fråga. Jag tycker jag har något att tillföra. Jag kommer skriva personliga inlägg om musik och musikrelaterade områden som saknas på svenska bloggar. Man kan ju säga att allt finns på på webben, men det är svårt att hitta allt. Denna bloggen kommer koka ihop mina egna analyser och erfarenheter med de fakta jag samlar på mig.

Med tillönskan om återupptäckt musik, ett och annat nostalgiskt minne och framförallt trevlig läsning!

Idéer och synpunkter tas tacksamt emot.

 

Curatorship is the big new job of our times: it is the task of re-eavaluating, filtering, digesting, and connecting together. In an age saturated with new artifacts and information, it is perhaps the curator, the connection maker, who is the new storyteller, the meta-author.”

Brian Eno, 1991.